Tradició i creativitat s'uneixen en les jornades culinàries dels bolets

El restaurant de l'hotel Son Vida acollirà la trobada a partir de dilluns

TW
0

La tradició i la modernitat seran els elements claus dels plats que s'oferiran en les XII Jornades dels Bolets que es realitzaran del 25 al 30 de novembre al restaurant El Jardín del Castell Hotel Son Vida de Palma. Dirigides pel xef Jaime Durán, les jornades compten amb la col·laboració del mestre Miguel Márquez, propietari del restaurant Sala de Berga a Barcelona que assisteix a aquesta citació per dotzena vegada consecutiva.

Al costat dels membres de la directiva de l'hotel, Miguel Eugène i Federico Marín, Jaime Márquez va voler rendir un homenatge als mitjans de comunicació, per ser els transmissors de la cultura dels bolets, que està visquent un gran apogeu a l'Illa en els últims anys. Per això es va portar de Berga, un enorme cistell de trufes, acabades de treure de la terra perquè fossin observades per tots i que serviran per aromatitzar alguns dels plats de la carta de la trobada de cuina.

En les esmentades jornades s'ofereix un menú degustació a base de «sopa d'ànec amb el seu ravioli de bolets i trufes»; «fulles de pasta de full amb bolets, pernil ibèric i formatge de cabra»; «llampuga amb pebrots, tomàtiga, i regirat de cep, rovellón i picornell»; «cabrit rostit al cava amb escalivada i picornell» i «brownie de xocolata, nous, trompetilla i gelat de vainilla». El preu d'aquest deliciós menú és de 54 euros, una cosa que resulta molt atractiva per als amants dels bolets.

Múltiples varietats de bolets procedents de la comarca del Berguedà i altres de Mallorca formaran part d'altres plats de la jornada tan saborosos com el «foie d'ànec graella amb llit de fregit de bolets»; «terrina de llengua i gerreta amb negretes, «cua de rap mallorquí amb melmelada de ceba i llenega negra», «revoltim de marisc i bolets al pesto», «estofat de cua de bou amb bolets, i «rotllet de col amb colom, llom de porc i bolets», entre altres. Pel que fa a les postres, també elaborades amb bolets, destaquen el «codony fregit amb gelat de caquis i salsa de bolets oblidats», «biscuit glacé de prunes negres i bolets» i «sorbet de fruits del bosc sobre carpaccio de bolets».