Arqueòlegs descobreixen una ciutat a la selva de Nicaragua

Només es pot arribar al lloc per aigua o per aire

TW
0

Un equip d'arqueòlegs de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha descobert restes del que sembla ser una ciutat perduda a la selva de Nicaragua, a uns 650 quilòmetres al sud-est de Managua i que fou construïda fa uns 2.000 anys. Fonts del Departament d'Antropologia Social i Prehistòria de la UAB han informat que el descobriment consta de tres grans plataformes d'entre set i vuit metres d'altura amb rampes fetes amb roques, pedres i altres materials que encara han de ser identificats.

Les dues plataformes més grans tenen una superfície de 100 metres quadrats i al seu voltant hi ha altres construccions més petites. Els experts que treballen en la descoberta encara no han pogut determinar si es tracta d'habitatges, temples o centres d'observació, ja que des d'ells es té una visibilitat d'entre trenta i quaranta quilòmetres.

Les restes es troben sobre un petit turó a Kukra Hill, una localitat del Carib nicaragüenc envoltada de selva a la qual només es pot accedir per aigua o per aire i van ser descoberts per un enginyer agrònom que estudiava la zona per instal·lar-hi el magatzem d'una empresa agrícola productora de palma africana. L'enginyer va comunicar la seva troballa a la Universitat Autònoma de Nicaragua, els experts de la qual han dut a terme les excavacions al costat dels investigadors de l'Autònoma de Barcelona Armengol Gassiot, Beatriz Palomar i Juan Ignacio Clemente.

Les mateixes fonts han assenyalat que la importància del descobriment rau en la gran mida de les construccions i en el fet que es troben en un lloc on fins ara no s'havien trobat cap tipus de restes arqueològiques. Les construccions trobades a Kukra Hill són molt diferents de les que van trobar els anglesos al Carib de Nicaragua durant els segles XVII i XVIII, que eren molt més simples.