Un cicle de conferències vol provar la hipòtesi que Colom era mallorquí

TW
0

El club militar Es Fortí inaugura demà un cicle de tres conferències centrades en l'origen mallorquí de Cristòfol Colom. El programa ha estat organitzat per l'Assocaició d'Amics del castell de Sant Carles i les xerrades s'oferiran a les 19.30 hores. La primera de les conferències serà impartida per l'investigador Gabriel Verd, que fa trenta anys que treballa per aconseguir demostrar aquesta hipòtesi. La segona serà, dia vint d'aquest mes, a càrrec d'Anunciada Colón de Carvajal, doctora en Història d'Amèrica de la Universitat de Los Angeles, UCLA.

La historiadora parlarà sobre la Biografia de Cristòfol Colom: documents, testimonis i incògnites. Finalment, dia 27 de novembre, el director del Laboratori de Medicina Legal i Forense de la Universitat de Granada, José Antonio Lorente, parlarà sobre les Aportacions de l'ADN en el coneixement de casos històrics: l'origen i destí de Cristòfol Colom.

De fet, com ja informà aquest diari, fa un any començà la investigació per demostrar, a través de l'ADN, que Colom era fill dels amors del príncep de Viana i Margalida Colom. A hores d'ara, s'està pendent que a principi de gener s'obrin les sepultures del fill de Colom, Diego, i del seu germà per determinar si les restes del conqueridor d'Amèrica són les que es custodien a la catedral de Sevilla.

Si s'autentifiquen les restes, seran comparades amb les d'ascendents de Colom. El problema és que les restes del príncep, a Poblet, estan mesclades amb les d'altres persones i no estan localitzades. Una altra opció és la de comparar l'ADN amb la reina Blanca de Navarra, mare del príncep de Viana, tot i que tampoc no se sap amb certesa on és enterrada. En el supòsit que les restes de Colom no siguin les de la catedral de Sevilla, queda l'opció que siguin les que romanen a Santo Domingo.