Cuiners de prestigi mostren l'art de la bona cuina en el Dia del Gust

Reconeguts xefs impartiren classes als alumnes de secundària

TW
0

El Dia del Gust va ser celebrat ahir per un centenar de col·legis de Mallorca, on experts i reconeguts cuiners, pertanyents a Euro-Toques, van mostrar els alumnes de Segon d'ESO les diferents sensacions del gust. A primera hora del matí, vuitanta joves del col·legi Sagrat Cor de Palma rebien la visita de Koldo Royo, Jaume Balada, Rafa Sánchez, Guillermo Velasuez i Raul Grether. D'altra banda, i coincidint amb l'esmentada festivitat gastronòmica, es va lliurar als alumnes el llibre Cuinant amb Koldito on es poden trobar nombroses receptes tradicionals de Balears i consells molt pràctics per cuinar, a més d'assessorar sobre el reciclatge dels diferents residus.

Durant la classe, els alumnes tastaren l'amarg sabor de les llimones, van beure glops de cola, van menjar patatilles fregides i van assaborir l'oli d'oliva. Una classe molt divertida on Koldo Royo va aconsellar als al·lots i al·lotes, que han de ser ells líders a la cuina i al reciclatge. Unes explicacions molt naturals i sense imposicions on els assistents van gaudir de nombrosos relats.

Al col·legi Montesión, de Palma, la regidora de Sanitat de l'Ajuntament de Palma, Maria Crespo, es va incorporar a les explicacions dels professionals de la cuina i va ressaltar la importància d'aquesta informació integral on l'alumne aprèn hàbits sobre higiene, riscs a la cuina, la recollida selectiva, etc. Al col·legi Puig de sa Morisca, els cuiners Antonio Soriano Mingo i Javier Soriano Fiallega, també van mostrar els quatre sabors bàsics als al·lots, inculcant-los els bons hàbits de l'alimentació i alguna que altra tècnica elemental de cuina.

Prop de 1.700 centres de tot Europa van celebrar el Dia del Gust, l'objectiu del qual era conèixer i aprendre a degustar els aliments i el respecte al mediambient.