Arriben els bunyols als carrers de Palma, preludi de les Verges

TW
0

La presència als carrers de Palma de parades de venda de bunyols fregits ja anuncia la pròxima festa de les Verges. A Mallorca es viu de forma especial el dia 20 d'octubre, vigília de Santa Úrsula. Com mana la tradició, els joves surten de ronda per dedicar les seves cançons a les seves al·lotes o amigues, qui els obsequien a canvi amb els dolços bunyols. Els més tradicionals són els fregits, amb forat, que solen elaborar-los en molts domicilis, encara que en els últims anys el públic sol comprar-los a les parades de venda als carrers de Sant Miquel, Emili Darder o plaça Cardenal Reig.

Una recepta popular, que aporta Antònia Serrano, és a base de mig quilo de moniatos, 250 grams de farina de força, una cullerada de llard, sucre, una mica de llevat de forn de pa, mig tassonet d'aigua, oli i sal. Bernat Mestre i Margarida Albereda confeccionen la pasta dels denominats «farcits» a partir d'un litre d'aigua, 1 litre d'oli de gira-sol, una mica de sal i un quilo de farina. Barrejar els ingredients i incorporar uns 24 ous. Formar muntets en una placa i enfornar-los.