Palma homenatja Vicenç Ferrer pels 50 anys de feina a Anantapur

«A l'Índia s'han de fer coses grans i sòlides per canviar la situació»

TW
0

El centre tecnològic Can Domenge acollirà a les 20.30 hores un homenatge a Vicenç Ferrer en complir-se el cinquanta aniversari de la seva arribada a l'Índia. L'home de les mil llunes, com l'anomenen a la regió d'Anantapur es desplaçà ahir a Palma per fer balanç d'aquests anys de feina i sobretot per parlar del futur. El missioner, acompanyat per la seva dona Anne Perry, posaren en relleu la seva satisfacció personal per haver aconseguit «una transformació molt àmplia i efectiva de la regió d'Anantapur» afirmant que «a l'Índia no es poden fer coses petites, han de ser grans i sòlides perquè es vegin i tenguin una influència que pugui canviar la situació».

Entre aquests projectes, el missioner i la seva esposa feren especial incidència en un de subvencionat pel Govern i el Fons Mallorquí de Solidaritat adreçat a persones discapacitades. «A l'Índia, els discapacitats són una casta encara més pobra que els intocables, no reben l'amor dels seus pares i estan condemanats a la pobresa i a no poder guanyar mai una rúpia per la seva feina. Si ets nina aquesta situació encara és pitjor», explicà Perry. La iniciativa consisteix en l'habilitació de diversos tallers de comerç just en els quals les joves treballen amb brodats, jute i paper. La seva nova situació fa que «fins i tot ara guanyin més que molts dels seus pares», explicà Ferrer.

D'altra banda, Vicenç Ferrer féu una crida a la població per incrementar els apadrinaments i les ajudes. Segons digué, «poden estar segurs que tots els doblers arriben i s'inverteixen en millores. Aquest finançament és clau per continuar». El missioner i la seva esposa, que seran padrins per primer cop d'una nina el mes que ve, asseguren que «la nostra feina ha demostrat que és útil i efectiva per lluitar contra les condicions dels pobres actuant en tots els aspectes».

El balanç dels cinquanta anys de feina es resumeix, a grans trets, en la construcció de cinc hospitals generals, 1.550 escoles, una xarxa d'ambulatoris locals i un centre de planificació familiar, al temps que s'han format milers de professionals en diferents àrees, com la sanitat o l'educació. La Fundació te previst construir enguany 123 escoles, unes 1.600 cases i tres hospitals. Feina que es farà «costi el que costi». Quant a l'organització interna de la Fundació, Anne Perry explicà que «Vicenç és el cap pensant, però jo una bona organitzadora. Fa 30 anys ens deien, què farem quan Vicenç no hi sigui, ara ja ni tan sols se'ls ocorre plantejar-s'ho».