TW
0

Mallorca va retre tribut a Europa mitjançant un concert en el qual es va homenatjar el Vell Continent. La música es va convertir en el fil conductor d'un acte que va girar entorn de dues figures, Georges Moustaki i Maria del Mar Bonet. L'Auditòrium va acollir l'actuació, a la qual va assistir un nombrós públic que va voler celebrar, al costat dels intèrprets i dels polítics, el Dia d'Europa.

Pel que fa a Georges Moustaki, aquest considera la música com el major dels seus hobbies. «M'agradaria fer la meva feina sense ser famós», va assegurar. Per ell, «cantar és una manera d'acompanyar els esdeveniments, no un poder». El francès d'origen grec cerca fugir de la fama de cantant compromès, una cosa que sembla difícil deixar de costat. «No em consider un politòleg, només estic compromès amb l'ésser humà». La immigració, el racisme o la destrucció del paisatge són algunes de les reivindicacions per les quals lluita el cantautor. En referència a la celebració del dia, el cantant afirmà que «no em sent europeista». Tanmateix, el cantautor creu en una unió de països que contribueixi a «lluitar ideològicament contra els Estats Units». «En l'actualitat es veu el racisme des de l'exclusió econòmica, sense entendre que, gràcies als immigrants, es duen a terme moltes feines» afirma.

El cor del Col·legi Francès de Palma va iniciar la vetlada amb l'Oda a l'alegria, l'himne europeu. Les joves veus van entonar la cançó en quatre idiomes: francès, alemany, castellà i català. Després, el vicepresident del Parlament Europeu, Joan Colom Naval, va pronunciar unes paraules que van deixar pas a l'actuació de Georges Moustaki. Després del concert de Moustaki, es va presentar el vídeo Quatre illes, una Europa i a continuació Francesc Antich, president del Govern balear, va pronunciar un breu discurs que va precedir l'actuació de Maria del Mar Bonet. Les veus dels dos intèrprets es van unir al final de la vetlada, que fou el moment més emotiu de la nit.