El PADA s'inaugura amb la mostra de l'Antic Egipte «A la cort del faraó»

El Palau de l'Art centrarà la seva atenció en les cultures i civilitzacions arcaiques

TW
0

A l'antic Egipte, els funcionaris que ocupaven una posició elevada dins la jerarquia i guanyaven els suficients doblers per construir-se una tomba de bona qualitat. Les tombes havien d'incloure elements de la vida real, per la qual cosa, molts dels objectes de l'exposició A la cort del faraó procedeixen d'aquests llocs. La mostra presenta el nou casal d'exposicions Palau de l'Art, PADA, dedicat a les cultures antigues com la persa, l'egípcia o la romana. El centre, situat al carrer Sanglada num. 5, darrere de Cort, s'inaugura avui a les 19.00 hores.

El palau compta amb dotze sales distribuïdes en dues plantes que acolliran dues exposicions temporals a l'any. Es tracta d'una iniciativa privada que compta amb el suport de l'Ajuntament de Palma. A la cort del faraó reconstrueix «la vida al palau dels faraons de la dinastia XVIII», explicà Andrea-Christina Thiem, la directora del casal. Reis com Akhenaton, la seva esposa Nefertiti o Tutankhamon van pertànyer a aquesta dinastia. En aquesta època, «Egipte es va erigir com una potència mundial», va assegurar Arne Eggebrecht, gerent de PADA.

Estàtues, joies o relleus conformen la mostra, que compta amb més de 180 peces originals procedents de diversos museus com el d'Història d'Art de Viena, els Reals Museus de l'Art de la Història de Brussel·les o el Museu Nacional d'Antiguitats de Lieden. També hi ha objectes de col·leccions privades.

El personatge de la reina acull els visitants a la primera planta. Durant dues sales, l'espectador recorre els objectes personals de la dona del faraó, com ara estris de bellesa, joies o relleus com, per exemple, el de la reina Thutmosis. Els objectes de bellesa exposats pertanyien a la reina Meritamun. El faraó protagonitza la tercera sala i, la quarta i la cinquena, els funcionaris. La segona planta s'endinsa en l'univers dels sacerdots.