Aconsegueixen cèl·lules funcionals de cèl·lules d'embrions defectuosos

TW
0

Els embrions clonats considerats fins ara defectuosos i inservibles, poden ser una important font de cèl·lules mare, segons les conclusions d'un estudi que publica aquesta setmana la darrera edició de la revista Proceedings. La clonació i la investigació de cèl·lules mare es podrà agilitzar reprogramant l'ADN d'una cèl·lula madura diferenciada, de manera que pugui formar qualsevol o tots els tipus de cèl·lules. Tanmateix, estudis anteriors indiquen que tan sols el 6% de les cèl·lules diferenciades pot produir embrions clonats viables. Els clons restants o bé no es poden dividir o bé moren al cap d'escasses divisions.

Els autors d'aquest estudi, pertanyents a l'Institut Wellcome Cancer Research del Regne Unit, han descobert que aquests conglomerats de cèl·lules, considerats fins fa poc restes inservibles de l'experimentació, es poden aprofitar. En els seus experiments, han aconseguit aïllar nuclis de granotes que duien un gen fluorescent en el seu ADN. Després, han injectat el nucli amb aquest marcador en un ovòcit buit d'una altra granota.

D'entre molts d'embrions que no continuen la divisió cel·lular al cap de 24 hores, els investigadors han aïllaren cèl·lules individuals i les han enfilat en embrions que han crescut amb èxit de granotes sense el gen fluorescent. D'aquesta manera, a mesura que l'embrió s'ha desenvolupat, els científics han seguit la trajectòria de les cèl·lules observant la proteïna fluorescent.