Coberts de plata per a Tristán i El Guia

L'empresa Miret també fou premiada per la seva promoció de la tradicional «pinya» mallorquina

TW
0

Dimecres nit va tenir lloc el lliurament dels Coberts de plata, guardons que el Grup Serra concedeix cada any durant la celebració de la tradicional Mostra de Cuina Mallorquina. Un any més el grup empresarial editor d'Ultima Hora i Diari de Balears, entre altres premis, ha volgut reconèixer la tasca d'aquelles persones o entitats que amb el seu treball han contribuït d'alguna manera perquè la nostra gastronomia sigui més coneguda. En aquesta edició, els guardons han recaigut en el restaurant Tristán, de Puerto Portals; el restaurant El Guia de Sóller; i l'empresa de begudes refrescants Miret.

L'acte va ser presentat per la periodista Mònica Borràs, i va estar presidit per Francesc Antich, president del Govern; Ma. Antònia Munar, presidenta del CIM; Maximilià Morales, president del Parlament; i Joan Fageda, batle de Palma. Hi varen assistir Pere A. Serra, president-editor de Diari de Balears; Pere Comes, director d'Ultima Hora; Miquel Serra, director de publicacions del Grup Serra; Carme Serra, directora de Publicitat i Vendes del Grup Serra; Jesús Boyero, director general de GBM; Raimundo Clar, president de l'Acadèmia de la Cuina i del Vi de Mallorca; Antonio Gil, president de l'Associació de Restauració; Pep Sans i Paula Mir.

Els guardonats reberen de mans de les principals autortitats balears i illenques els seus respectius premis, de forma que el president Antich entregà el «cobert de plata» a Julià Puig, de l'empresa Miret, per la promoció de la tradicional pinya mallorquina. Maria Antònia Munar fou l'encarregada de lliurar el seu premi a Bernardí Celià, fill del propietari del restaurant El Guia. El batle de Palma, Joan Fageda, entregà el corresponent «cobert de plata» al restaurant Tristán, que fou recollit per Lola Giner en representació de l'establiment de Puerto Portals.

Premi Pau Llull  
Avui, a les 14.00 hores, es reuneix el jurat per a la concessió del premi Pau Llull que per sisè any consecutiu guardonarà aquelles personalitats que han destacat en el món de la restauració en el darrer any. Per primer cop el guardonat rebrà, en lloc del tradicional bust de Pau Llull, una escultura de Damià Ramis, fill de la desapareguda escultora Remigia Caubet, que representa una taula parada.