Descoberts a Atapuerca nous jaciments de més de 40.000 anys d'antiguitat

En aquest indret s'hi trobaren les restes dels primers pobladors europeus

TW
0

Un equip de científics de la Universitat de Burgos ha descobert nous jaciments arqueològics a l'entorn de la serra d'Atapuerca, alguns de gran importància perquè es tracta d'assentaments usats per grups humans des del Paleolític Mitjà fins a l'Edat del Bronze. El director de l'equip científic, Carlos Díez Fernández-Lomana, explicà que l'última campanya de prospeccions arqueològiques «a l'aire lliure» va ser una de les que millors resultats va oferir, en localitzar diversos jaciments amb aquesta àmplia seqüència temporal.

Díez Fernández-Lomana ressaltà la importància d'aquesta seqüència arqueològica dels jaciments localitzats, ja que permet un seguiment continuat de l'activitat humana prehistòrica des dels últims caçadors recol·lectors fins als primers agricultors i ramaders. Carlos Díez destacà entre les troballes del Paleolític Mitjà uns estris en pedra i sílex amb una antiguitat d'entre 40.000 i 80.000 anys, mentre que la novetat d'aquesta campanya quant a vestigis de l'Edat del Bronze va ser l'aparició de més armes que útils domèstics, al contrari que en excavacions de temporades anteriors.

Les últimes prospeccions arqueològiques les dugué a terme durant prop d'un mes un equip de quaranta persones de la Universitat de Burgos, que treballà sobre vuit hectàrees de superfície als marges del riu Pico, a l'oest dels jaciments d'Atapuerca, on es trobaren restes dels primers pobladors europeus.