«Jocs de Llengua» per perfeccionar el català

La iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística es va fer a la universitat

TW
0

Un total de 120 alumnes de batxillerat de nou centres de Mallorca i un d'Eivissa participaren tot el matí d'ahir en els Jocs de Llengua 2002, una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística amb l'objectiu que els joves millorin el coneixement de la llengua catalana d'una manera lúdica.

La d'ahir va ser la setena edició d'aquests jocs, que l'any passat es traslladaren per primera vegada al campus de la Universitat balear, «i gràcies a un programa informàtic que han dissenyat experts de la UIB, enguany s'han pogut fer algunes de les proves a través de l'ordinador, fet que suposa un major atractiu per als al·lots», va reconèixer Joan Gelabert, responsable de dinamització de l'ensenyament de la Direcció General.

Després d'aplegar-se a les 10.00 hores a l'edifici interdepartamental de la universitat, els concursants començaren mostrant la seva habilitat en el maneig de la llengua jugant a l'scrabble "jocs de paraules creuades. Una vegada acabada aquesta part, els joves entraren a l'aula d'informàtica per participar en l'anomenada prova múltiple, consistent en la construcció de frases fetes o refranys, per exemple, a partir de paraules desordenades, sempre en un temps limitat.

Després del berenar, escometeren la tercera i darrera prova, la de correcció lingüística, en la qual els aspirants havien de detectar els errors d'un text oral o escrit manipulat. Al final, tots, guanyadors i no guanyadors, reberen algun premi, com ara jocs, llibres, camisetes, CD o walkmans.

Gelabert va explicar que la participació en les proves no es va limitar a alumnes amb un alt nivell de coneixements, sinó que «hi han vingut al·lots amb nivells molt diferents, fins i tot estrangers, perquè es tracta de jugar i, de passada, aprendre-hi alguna cosa». Així mateix, va avançar que aquests Jocs de Llengua tindran una continuació a les aules, «perquè editarem un CD-Rom, que farem arribar als centres, amb les proves o jocs fets avui, perquè els alumnes puguin fer feina de manera lúdica en les classes de llengua catalana.