«Darrera escena» du a Palma els artistes catalans més internacionals

La mostra recull obres dels anys 90 de Tàpies, Brossa, Hernández Pijuán o Plemsa

Josep Miquel García, Joan Carles Gomis, Damià Pons i Vicenç Llorca. | S. A.

TW
0

La mostra Darrera escena, comissariada per Josep Miquel García, fou inaugurada ahir a la planta noble del Casal Solleric de Palma, on romandrà fins el proper 31 de març. L'exposició recull les obres dels artistes catalans o residents a Catalunya, fins a 32, que han destacat en l'àmbit artístic internacional al llarg de la dècada dels noranta. En aquest sentit, Joan Carles Gomis, responsable del Casal Solleric, posà de manifest que la mostra destaca per «la qualitat de les obres i el prestigi dels autors, la majoria dels quals ja han exposat a Mallorca en altres ocasions».

Tàpies, Zush, García Sevilla, Hernández Pijuán, Jaume Plensa, Frederic Amat, Francesc Torres, Alícia Framis, Hannah Collins o Perejaume són només alguns dels artistes que formen part d'aquesta mostra, que està estructurada en tres espais. Tal com explicà el seu comissari, aquestes tres «escenes» es corresponen amb els tres àmbits principals en els quals aquests artistes han destacat. D'aquesta manera, hi trobam «artistes que han tingut una projecció gràcies a la seva participació en importants biennals internacionals; d'altres que s'han donat a conèixer internacionalment amb la implantació de les seves escultures en diferents indrets d'arreu del món, i alguns altres que ho fan fet mitjançant elements de cinema, literatura i activitats parateatrals», explica García.

Pel comissari, la dècada dels noranta és important pel fet que hi conflueixen tres circumstàncies: «Els artistes consagrats d'altres èpoques continuen tenint obra vigent i participant en trobades internacionals, té lloc una recuperació dels artistes de l'era conceptual i a la vegada es produeix el naixement d'una nova generació d'artistes, que també es dóna a nivell internacional».

Col·laboració
Tant Damià Pons, conseller de Cultura del Govern, com Vicenç Llorca, director general de Promoció de la Generalitat, coincidiren a afirmar que aquesta mostra, produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat, «és fruit de la col·laborcaió institucional i és l'altre extrem del pont cultural iniciat amb Desaïllaments, una mostra d'artistes mallorquins, actualment al Centre d'Art Santa Mònica de Barcelona».