TW
0

El vicepresident del Govern, Pere Sampol, i el conseller d'Agricultura i Pesca, Mateu Morro, presentaren ahir la nova beguda isotònica elaborada per la Universitat de les Illes a partir d'ametlla balear. L'acte tingué lloc en el marc d'Alimenta, en el saló del producte balear agroalimentari que es realitza aquests dies al recinte firal. Aquesta beguda isotònica ha estat desenvolupada a partir de les investigacions realitzades per un equip de recerca del laboratori de Ciències de l'Activitat Física pertanyent a la UIB, que provaren els efectes de la beguda mitjançant estudis realitzats amb esportistes que participaren a la Setmana Catalana de ciclisme de l'any 2000. També s'ha comptat amb la col·laboració dels productors d'ametlla, els quals s'han implicat de valent en aquest projecte.

L'estudi se centrà, segons el seu coordinador, Pep Tur, en els «canvis en la concentració plasmàtica» durant la recuperació després de fer esport. Així mateix, Tur insistí reiteradament en la «salubritat» d'aquest fruit que «no té colesterol» i és ric en «vitamina E», una vitamina que és «molt beneficiosa» per a l'organisme. D'altra banda, el conseller Morro defensà les virtuts de l'alimentació mediterrània, que qualificà d'autèntic «patrimoni alimentari d'aquest país». De la mateixa manera, Morro felicità els investigadors de la UIB i els augurà un gran «èxit comercial».

Sampol es confessà «encantat i orgullós» d'haver pogut «col·laborar en aquest projecte» amb el suport dels productors d'ametlla, un projecte que propiciarà que Balears deixi de ser «la darrera Comunitat Autònoma» de l'Estat «en investigació científica». En darrer terme, el vicepresident assegurà que aquesta recerca permetrà la creació «d'un nou sector» dins la «indústria agroalimentària» balear.