«El sueño de Ibiza» participa a la secció Panorama de la Berlinale

La productora mallorquina La Perifèrica forma part del projecte

TW
0

Per primera vegada en la història del cinema mallorquí una producció de l'illa ha estat seleccionada per participar en el festival de cinema de Berlín, la Berlinale, quecomençà ahir. El sueño de Ibiza, l'òpera prima del madrileny Igor Fioravanti ha estat la cinta escollida per formar part de la secció Panorama, en què s'inclouen films que no van a concurs. El sueño de Ibiza ha estat coproduïda per Maestranza Films (Sevilla) i La Perifèrica (Mallorca) i compta amb Adrià Collado, Paco Marín i Adriana Domínguez com a principals intèrprets.

Els representants de la productora balear, Cesc Mulet i Josep Nadal, manifestaren la seva satisfacció per la particpació del film en selecció oficial del certamen alemany, considerat per Nadal «el segon més important d'Europa després de Cannes», i li tragueren importància al fet que no anàs a concurs. «És lògic que no tots els films poden competir perquè les projeccions serien interminables i se n'han de fer unes de paral·leles, com són les de la secció Panorama». També esperen que la Berlinale promocioni la cinta i li obri les portes a d'altres festivals.

El projecte arribà a les mans de Mulet fa tres anys gairebé per casualitat, gràcies a la seva llarga amistat amb Antonio Pérez, de la productora andalusa. «No vàrem decidir prendre part en aquest projecte perquè creguéssim que era molt atractiu sinó per la relació amb Maestranza», explicà Nadal. Una de les particularitats del film destacada pels mallorquins és la realització de Fioravanti, «que ve del món de la publicitat i té una manera especial de rodar».

El cost del projecte ronda els 2 milions d'euros (uns 350 milions de pessetes), vint dels quals els han aportat el Consell d'Eivissa i Ibatur. Malgrat tot, els productors mallorquins aprofitaren la presentació de la pel·lícula per reivindicar una política audiovisual al Govern balear que consisteixi, entre d'altres coses, a «inventir en el sector una partida anual d'uns tres milions d'euros (uns 500 milions de pessetes)».