Sa Nostra mostrarà a Palma «Parc humà», una visió de l'home actual

L'exposició s'exhibeix al Palau de la Virreina de Barcelona

TW
0

El Centre de Cultura Sa Nostra acollirà del 26 de setembre al 30 de novembre l'exposició Parc humà. Una exposició de criatures globals, que actualment s'exhibeix al Palau de la Virreina de Barcelona i que acull el treball de 17 artistes contemporanis d'orígens molt diversos, entre ells el mallorquí Guillem Nadal. La mostra s'inclou a Palma dins el projecte Balears 2015 de Sa Nostra, que aquest any es dedica a l'emigració, i ocuparà totes les plantes del Centre de Cultura. Parc Humà, comissariada per Iván de la Nuez i Frederic Montornés, té una tesi clara: els grans desplaçaments migratoris de la darrera dècada han coincidit amb una nova època daurada de la tecnologia i la ciència que ha tingut en la genètica i la informàtica els seus dos grans puntals.

La magnitud dels dos fenòmens ha originat, segons alguns estudiosos, un retorn a l'humà en el seu sentit més ampli, més universal, que ens ajuda a comprendre millor què ens està passant. En l'exposició destaquen algunes mirades per la seva contundència. És el cas de l'ucraïnès Boris Mikhailov, que presenta de manera descarnada els desheretats sorgits de Rússia després de la Perestroika, al·lots alcoholitzats i abandonats sense gens d'ingenuïtat. Aquesta mirada desesperançada s'oposa amb la de fotografies de personatges anònims de Barcelona que firma Beat Streuli. Frank Thiel també presenta fotografies, en aquest cas de càmeres de seguretat que controlen espais i edificis públics.

El mallorquí Guillem Nadal hi presenta una peça titulada Ícar.L'arbre del vent, una obra que remet al viatge que emprengué Ícar per fugir del laberint en el qual es trobava tancat i al concepte de simultaneïtat. El viatge també és present en obres de John Schabel. Chris Cunningham, creador de renom de videoclips, presenta el seu primer vídeo de caràcter artístic. També hi haurà obres de Juan Muñoz, un dels artistes que millor han mostrat la incomunicació de la societat actual. Altres noms destacats de l'exposició són: Inez van Lamsweerde, Anthony Goicolea, My li Thi, Ravinder Reddy, Deimantas Narkevicius, Luis Cruz Azaceta, Azziz-Cucher i Lars Arrehenius.