Entre les activitats oferides es troba la visita al Museu de la Jugueta de sa Pobla.

TW
0

La Conselleria de Cultura del Govern balear acaba de presentar el seu programa educatiu «Viu la cultura 2001-2001», que enguany té com a novetats el fet d'oferir un programa específic per a cada una de les illes, a més de destacar especialment els àmbits de la música i el teatre i ampliar el seu abast als alumnes de primària i educació infantil. Aquesta és la tercera convocatòria del programa, que se centra a proporcionar als estudiants de tot l'àmbit educatiu de les Illes la possibilitat de conèixer de prop la realitat cultural de les Balears. Aquesta possibilitat es materialitza de diverses formes, que van des de la visita a museus i centres culturals fins a la recepció a les aules de personatges destacats de la nostra cultura.

Pel que fa a la proposta concreta de Mallorca, a més de les activitats que ja formaven part de l'oferta general, com ara la visita al Museu de Mallorca, al Museu Etnològic de Muro o a Can Planes de sa Pobla, s'hi inclouen altres iniciatives més específiques com les visites al Museu Arqueològic de Son Fornés, a la torre dels Enagistes de Manacor, al poblat talaiòtic de ses Païsses d'Artà o a la ciutat romana de Pol·lèntia a Alcúdia. Però les activitats de «Viu la Cultura» no es redueixen a les visites culturals a diferents centres i museus, sinó que abracen altres camps com ara el de la música, al qual enguany es vol donar un impuls especial a través de les conferències concert de Dúnia i Toni Nicolau i els concerts didàctics de Cap pela, Armando Lorente i la Fundació ACA.

El teatre i la dansa són alguns dels elements destacats en aquest programa educatiu, que es potencia a través de diferents representacions, en concret El meu petit espectacle, Estimada Marta, A doble espai, Rondaines, L'homenet despistat i Ciutat dansa. Aquests espectacles es complementen amb una sèrie de tallers de teatre específics per a diferents edats escolars. La literatura i l'arqueologia també tenen cabuda en aquesta proposta educativa a través de diferents tallers i maletes didàctiques, que acosten els autors i les seves obres o determinades èpoques històriques als estudiants. La cultura popular s'inclou en aquest programa a través de tallers per aprendre a glosar i d'altres per conèixer els instruments tradicionals.