Inca redescobreix el seu gran patrimoni iconogràfic religiós

Fins a 92 valuoses peces formen la mostra ubicada a Cas Metge Cifre

TW
0

Inca gira els ulls sobre el seu passat i rescata de l'oblit un patrimoni, el de la iconografia religiosa, que és un gran desconegut per a la major part de la població. Mostrar la història a través d'aquest art religiós és el principal objectiu d'una ambiciosa exposició que, amb el títol «Els Sants a l'art d'Inca» ha promogut el Bisbat de Mallorca. La mostra, que va ser presentada i inaugurada ahir, romandrà al Casal de Cas Metge Cifre, fins el 15 de novembre.

A l'edifici s'han recollit 92 peces de pintura, escultura, talla, ceràmica i brodats procedents de les cinc esglésies històriques d'Inca. El nexe comú entre elles és que representen els sants que han tingut més devoció a la ciutat al llarg de la història des del Segle XV fins a l'actualitat. Segons explicà el comissari de la mostra mossèn Pere Llabrés, les obres s'han distribuït en deu capítols. Els quatre primers segueixen l'ordre cronològic de l'existència dels sants. Els restants episodis se centren en els focus de devoció.

En aquest recorregut històric destaquen per la seva gran vàlua patrimonial algunes peces com ara un frontal d'altra de guadamassil (pintura sobre pell), que procedeix del monestir de Sant Bartomeu i que es considera com una peça única a Mallorca. Abans d'exposar-les, una important part de les obres han estat restaurades. Un catàleg de més de 150 pàgines, un tríptic informatiu i una guia didàctica per a escolars, completen el contingut de la mostra.