Avui, juntament amb Diari de Balears i el diari Última Hora, es
publica el primer lliurament del col·leccionable Les Illes a la
taula, un ambiciós projecte que s'ha gestat durant dos anys i que
s'entregarà, a partir del 25 d'octubre, cada dijous amb els dos
rotatius. El primer lliurament inclou les tapes del
col·leccionable, el fascicle de presentació "on s'explicarà el
contingut de l'obra", i la primera de les cinc làmines decoratives
reproduïdes en paper d'aquarel·la que inclou la col·lecció.
Les Illes a la taula no és un receptari ni un llibre de cuina,
és, tal com el defineix l'equip que l'ha realitzat, «una obra
d'amor a la terra» que pretén apropar-nos a una sèrie d'aliments
bàsics produïts a les Illes Balears, als seus orígens, història i
usos actuals. Així mateix, cada fascicle inclou una recepta bassada
en el producte tractat, algunes rescatades del receptari
tradicional i d'altres que són una proposta innovadora per
experimentar a la cuina.
El col·leccionable Les Illes a la taula consta de 21 fascicles
que es dediquen als següents productes bàsics de la gastronomia
balear i mediterrània, cercant una varietat en cada un d'ells: el
formatge, les ametlles, l'albercoc, les tàperes, les gambes i la
llagosta, el meló i la síndria, la tomàtiga, les figues, el vi i el
raïm, la llampuga i el gerret, el xot, la taronja, la sobrassada i
altres embotits, l'oli, la mel, el moll, el porc, els alls i les
cebes, la patata i la vadella.
Cada fascicle està format per texts de Margalida Font i
d'Assumpta Gual; fotografies de Miquel Frontera, i il·lustracions
en aquarel·la de l'artista Miquel Segura. Un altre aspecte
fonamental és el tractament gràfic, atractiu i innovador, que li ha
donat l'equip d'art format per Guillem Orell i David Servera, amb
la col·laboració de Ramón Giner en l'art final. Finalment, Ada
Pascual és la cuinera i la coordinadora de l'equip.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.