L'Estudi General Lul·lià celebra el 50è aniversari de la seva creació

Entre els actes prevists figura un homenatge al rector Josep Font

TW
0

L'Estudi General Lul·lià celebra enguany el 50è aniversari de la seva fundació amb una sèrie d'actes, entre els quals destaca l'homenatge que l'actual consell rector retrà a Josep Font i Trias, que fou rector de la institució fins al moment de la seva mort, ocorreguda fa poc més d'un any. Els actes de commemoració d'aquest esdeveniment començaran el proper dia 29 d'octubre amb la inauguració solemne de les celebracions amb una conferència a càrrec del pare Miquel Batllori, prestigiós historiador i erudit, molt vinculat a la nostra illa, que parlarà dels seus records de La Mallorca dels anys 40, època en la qual fou professor de Monti-sion.

Dia 7 de novembre tindrà lloc l'esmentat homenatge al doctor Josep Font i Trias, que fou rector de l'Estudi General Lul·lià, càrrec en el qual fou precedit per Francesc de Borja Moll i Gerard Maria Thomàs. Companys i deixebles del desaparegut professor seran els encarregats d'homenatjar aquesta destacada figura de l'ensenyança a Mallorca. Un altre dels actes centrals de la celebració serà la recepció solemne i la firma de l'acceptació de la biblioteca del qui fou el primer rector de la institució, Gerard Maria Thomàs, fundada el 1951.

L'acte, que tindrà lloc a les 19 hores serà seguit per la presentació dels nous membres proposats enguany que s'incorporaran a l'Estudi General Lul·lià. La cloenda solemne dels actes que s'organitzen amb motiu d'aquest aniversari tindrà lloc el dia 9 de novembre, a les 19.30 hores, amb la conferència que l'escriptor català Manuel Vázquez Montalbán pronunciarà i que versarà sobre la novel·la que aquest autor té ara en procés d'escriptura.

Tots aquests actes se celebraran a l'Estudi General Lul·lià i estaran obertes a tots els qui hi vulguin assistir. D'altra banda, els socis de l'Estudi General Lul·lià celebraran també una assemblea general en una data encara sense confirmar. El rector actual de la institució, Gabriel Oliver, posà de manifest que després d'aquests anys el Lul·lià encara manté el mateix esperit amb el qual fou creat, «promocionar i impulsar la investigació de temàtica mallorquina i lul·liana». L'Estudi General, dividit en seccions, com ara la filològica, la de ciències naturals o la de filosofia i lul·lisme, té 28 socis, que han destacat en matèria d'estudi o docència dels més diversos camps.