Troben Bicorp fòssils d'un paleollac d'11 milions d'anys d'antiguitat

TW
0

Un equip de paleontòlegs de la Facultat de Biologia de València ha localitzat a Bicorp, en un lloc que arribà a estar ocupat per un llac d'aigua salada, un dipòsit de restes fòssils d'insectes, peixos i plantes de fa onze milions d'anys, informà el científic Enrique Peñalver. A més, s'han localitzat dents de cocodril, caragols aquàtics, plomes d'aus i moscards quironòmids, mosques, formigues alades i fins i tot una estranya «xinxa de randa». L'equip de paleontòlegs dirigit pel professor Peñalver ha treballat en els darrers anys en el jaciment de Bicorp, localitat situada a la comarca de la Canal de Navarrés, a cent quilòmetres de València, i coneguda per les seves pintures rupestres i poblats de l'edat del bronze.

Peñalver considera que l'aflorament de Bicorp pot considerar-se un dels més importants del període miocè a tot Europa. L'investigador explica que el jaciment està constituït per diversos dipòsits de roca i assenyalà que els actuals termes municipals de Bicorp i Quesa estaven llavors parcialment coberts per un gran llac salat.

En els anomenats dipòsits rocallosos es troba una estranya roca finament laminada que es formà en el fons de l'antic llac i s'hi troben nombrosos fòssils d'animals i plantes. Peñalver recordà que aquest jaciment fou prospectat el 1999 i se n'obtingueren un gran nombre de fòssils, principalment d'insectes. «Un dels afloraments descoberts en aquella campanya, anomenat Venus, es mostrava especialment ric en fòssils i la seva conservació era admirable», indicà Peñalver.