La sobrassada de Mallorca suscita l'interès dels experts estatals

TW
0

El Consell Regulador de la Sobrassada de Mallorca impulsà fa uns anys la denominació «Indicació geogràfica protegida» per designar la idiosincràsia d'aquest producte balear. De fet, en aquesta qualificació hi entren dues categories: la sobrassada de porc blanc i la de porc negre. Aquesta darrera és la més apreciada pel consumidor i la que està realitzada amb animals i productes exclssivament mallorquins.

Aquesta associació, el president i el vicepresident de la qual són Mateu Castelló i Miquel Martí, ha impulsat d'una manera decidida la revalorització de l'embotit més característic de l'Illa. Per donar a conèixer més la qualitat del producte, sobretot a la Península, el Consell Regulador organitzà una jornada gastronòmica i informativa a la qual va convidar els principals periodistes del gremi a conèixer els secrets, els sabors i les virtuts de la sobrassada de porc negre.

La primera aturada fou a les finques de Son Cardell i des Rafal a Llucmajor per conèixer els exhaustius controls de qualitat a què se sotmet el producte. Després de dinar, l'expedició es va dirigir a la coneguda fàbrica de Sóller La Luna, i acabà amb una àmplia degustació de plats a l'hotel Son Vida.