TW
0

Ahir horabaixa va tenir lloc a la capella de les Escolàpies de Sóller la cloenda del II Certamen de Violí del premi anual Miquel Ballester i Serra, convocat com cada any per l'Ajuntament de Sóller i per la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear, amb la col·laboració del Grup Serra, del Ferrocarril de Sóller i del Banc Central Hispano. Com és sabut, aquest premi, dotat amb un total de 500.000 pessetes, es convoca en forma de concurs entre violinistes, sols o acompanyats per pianistes, i té dos apartats: un premi Tramuntana, al qual poden optar totes les persones nascudes o empadronades en qualsevol municipi de les Balears; i un premi Sóller, únicament per a nascuts o residents a la vall dels tarongers.

Únicament no es poden presentar al certamen els músics que tenen una dedicació professional. A l'edició d'enguany es presentaren 11 músics que ho posaren molt difícil al jurat durant les interperetacions, que tingueren lloc dissabte. Ahir, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sóller, Guillem Bernat, i, en nom de la família de Miquel Ballester Serra, el seu fill Miquel Ballester Cruelles, donaren a conèixer els premiats, que foren Mercè Escanellas, de 12 anys, i Salvador Esteve, per al primer premi Tramuntana; Jordi Alomar i M. Catalina Vicens, per al segon premi Tramuntana; i Maria del Mar Ramis Vic, que va merèixer el premi Sóller. Seguint la tradició del concurs, la família Ballester Serra lliura una placa a la persona o entitat de Sóller que més s'ha distingit al llarg de l'any per la seva tasca musical.

Enguany el guardó va recaure en l'acabada de crear Escola Municipal de Música. El seu director va rebre la placa de mans de la membre de menor edat de la família, Marina Ballester López, renéta de Miquel Ballester Serra. Abans de tancar l'acte amb la interpretació d'unes peces per part dels guanyadors, l'impulsor del premi, Miquel Ballester, va dedicar unes paraules a la figura del seu pare, Miquel Ballester Serra, del qual digué que l'any 1912 va ser l'impulsor d'una etapa de renaixença de la tradició musical sollerica, tradició que en el segle XIX havia tingut una gran vitalitat i havia arribat a liderar la música mallorquina.