La imatge mostra la zona a esbucar. | TERESA AYUGA.

TW
0

El Capítol té previst enderrocar el segon pis de la sagristia de Sant Pere de la Catedral amb l'objectiu de guanyar lluminositat per a l'interior de la Seu. El canonge i canceller, Joan Darder, explicà que a hores d'ara els arquitectes catedralicis, Sebastià Gamundí i Enric Taltavull, ja han redactat el projecte i estan pendent de l'aprovació de la Comissió de Patrimoni per començar les obres.

Darder va afegir que «aquest segon pis és un afegitó posterior sense valor patrimonial, és una construcció recent que no s'empra per a res i que, a més, causa mala impressió en la façana del Mirador. No esperam tenir cap problema per tirar endavant el projecte». Aquesta iniciativa s'enllaça amb dues més. La primera és la recuperació del portal del Mirador, tasca que es realitzarà l'any que ve, i la segona, la possible intervenció del felanitxer Miquel Barceló a la capella de Sant Pere, anomenada també del Santíssim.

Segons va explicar Darder, entre els mesos de setembre i octubre està previst que el Capítol es pugui manifestar en favor o en contra sobre el projecte que l'artista desitja executar a la referida capella. La primera feina a fer són els cinc vitralls per donar llum a l'interior de la capella, amb la qual cosa l'esbucament del segon pis ajudarà a incrementar la lluminositat. La segona feina, correlativa d'aquesta, seria la realització d'algun relleu de terra cuita per embellir i acabar el conjunt de la capella. En el cas que aquesta segona fase es tiri endavant, l'actual retaule serà cedit pel Bisbat a alguna església per determinar, ja que taparia part dels vitralls que es faran.

El cost de les obres vorejaria els cinc-cents milions de pessetes, dels qual l'Església no té en perspectiva aportar-ne ni un, segons va afirmar Darder.

Projectes
Entre els projectes que el Bisbat de Mallorca té previst tirar endavant els propers dos anys a la Seu destaca també la neteja del portal Major d'accés al recinte catedralici, la restauració de la sala capitular barroca i la restauració del retaule del Corpus, que data del segle XVII. Aquest retaule és considerat com el més important del temple.