TW
0

Luisa Isabel Àlvarez de Toledo, duquessa de Medina Sidonia, entre altres títols, disposa de documents que demostren que Colom no fou el primer que va arribar a Amèrica i que els «cavallers d'ultramar» (els templers) ho feren dos segles abans. La noble, coneguda també com «la duquessa roja» pels seus enfrontaments amb la dictadura franquista, té l'arxiu privat més important d'Europa, el de Medina Sidonia, a Sanlúcar de Barrameda (sud de Cadis), un palau del segle XII on el seu avantpassat Guzmán el Bueno es va instal·lar el 1297.

Luisa Isabel Àlvarez sosté que existeix una confusió històrica, ja que «hi havia viatges a Amèrica des dels fenicis: els relats que consideram com a viatges a l'Àfrica eren en realitat viatges a Amèrica». La duquessa també va afirmar que des de sempre l'home ha anat a cercar or a les costes americanes, i considera «grotesc» creure que tot l'or consumit a Europa i a l'Orient Mitjà abans de 1492 «procedís de l'Àfrica».

La noble posseeix diversos documents, un dels quals aporta: «Isabel la Catòlica promou guerra contra els portuguesos per rescatar or, esclaus i manegueta a l'Àfrica i a Guinea el 1475». I la duquessa afegeix que la manegueta és un tipus de pebre coent d'Amèrica, i que, per tant, havia arribat abans de Colom. La duquessa de Medina Sidonia lamenta que els historiadors no l'escoltin i que el seu llibre Àfrica versus Amèrica no hagi merescut ni una ressenya.