Els 120 anys de l'Arqueològica Lul·liana, aplegats en un volum

Historiadors de renom i socis de l'entitat prenen part en la redacció

TW
0

La Societat Arqueològica Lul·liana celebra enguany el seu 120è aniversari amb la publicació d'un volum en el qual es recollirà tota la seva història i la tasca realitzada. Al capdavant d'aquesta publicació es troba, entre altres, l'actual director del Museu de Mallorca, Guillem Rosselló Bordoy, que explicà que la idea és «resumir, amb exhaustivitat des de diferents punts de vista tot allò que ha suposat aquesta entitat, la societat cultural més antiga de Mallorca, per al patrimoni i la història de la nostra Illa i cap on caminarà en el futur».

El volum pren forma a hores d'ara amb la col·laboració dels socis de l'Arqueològica Lul·liana i d'historiadors de renom que estan o han estat vinculats d'una manera o d'una altra amb aquesta societat. Entre aquests es troben noms com ara els dels professors Miquel Duran i Joan Mas i Vives, Antoni Lozano, Miquel Ferrer Flores, Miquel Àngel Capellà o Miquel Marín, entre molts d'altres.

Quant als continguts que tindran cabuda en la publicació, que es pressuposa que serà molt àmplia, es troben des d'una monografia extensa sobre la seva història, articles sobre l'activitat artística que ha desenvolupat no tan sols de recollida de béns, sinó també en defensa del patrimoni, l'impuls que donà per a la creació de l'actual Museu de Mallorca ara fa quaranta anys...

Un aspecte posat en relleu per Rosselló Bordoy de l'obra és que a través d'aquesta es donarà a conèixer els llegats que custodia, principalment l'ampli fons bibliogràfic, que inclou més de 25.000 volums. Aquests inclouen des de col·lecions de teatre fins a tractats de judicatura dels segles XV, XVI i XVII, la biblioteca Aguiló, manuscrits medievals, el llegat de Pere d'Alcàntara Penya, revistes científiques, publicacions...

L'obra també dedicarà un apartat especial als 115 anys d'història del butlletí oficial de la Societat Arqueològica, i que suposa una mostra més de l'evolució que ha mantingut aquesta entitat al llarg de més d'un segle de vida activa i influència en la societat cultural.