TW
0

Científics xinesos i nord-americans han descobert al sud de la Xina el fòssil del mamífer més petit del món, de dos grams de pes, i 192 milions d'anys d'antiguitat. L'Hadrocodium wui, com s'anomena el petit animal, tenia un gran cervell i una capacitat auditiva mitjana igual a la dels mamífers moderns, dues característiques mai descobertes fins ara en espècies de més de 150 anys d'antiguitat.

La gran grandària del cervell, afegit al petit cos, degué obligar l'animal a menjar contínuament, probablement petits insectes i cucs, per la qual cosa se suposa que tenia un metabolisme molt avançat. La troballa d'aquest fòssil, d'un centímetre de longitud i dos de pes, ha permès remuntar els orígens dels vertebrats mamífers a fa uns 195 milions d'anys, durant el Juràssic primerenc, de l'era Mesozoica.

«Ha estat un gran repte per als científics trobar els orígens d'aquests importants trets de mamífers en aquest petit fòssil», declarà Lou Zhexi, paleontòleg d'origen xinès que treballa per al Museu Carnegie d'Història Natural, als Estats Units. Luo dirigí l'equip d'investigadors que descobriren el petit mamífer fossilitzat a la conca de Lufeng, a la província de Yunnan, al sud de la Xina, el qual constitueix un dels jaciments més prolífics de vertebrats de l'era Mesozioca.