El segon premi de carrosses fou per a la plaça de les Verdures.

TW
0

Les tradicions populars de Manacor i el patrimoni local foren les protagonistes de la desfilada de carrosses de les fires i festes de la ciutat. Enguany la iconografia de les carrosses ha tractat més que mai de l'il·lustre manacorí mossèn Antoni Maria Alcover i la celebració dels cent anys de la Lletra de convit. Sense dubte, les carrosses dugueren un alè de mallorquinitat a la desfilada més acolorides de les fires i festes de primavera a Manacor.

Ahir horabaixa, malgrat les elevades temperatures, més de 15.000 persones sortiren al carrer per gaudir de la bulla i dels colors alegres de la desfilada més vistosa de l'any. D'entre un total d'onze carrosses participants, el jurat va atorgar el primer guardó a la carrossa dels Moretons (la fotografia de la qual es reprodueix a la portada del diari), una reproducció de la façana del convent amb els gegants i s'Alicorn. La carrossa, elaborada pels pares del col·legi Sant Vicenç de Paül, s'endugué 160.000 pessetes.

La resta de guardons foren per a les carrosses titulades Sa Plaça temps enrere i Inauguració de la plaça de Sant Jaume l'any 1917, dos espais emblemàtics de Manacor. El quart i el cinquè premis foren per a dues carrosses d'iconografia ben illenca, Mandúrria i pandereta i els Brodats mallorquins. No faltaren tampoc premis per a les comparses.