TW
0

«S'entén per arquitectura mediambiental aquella que és sana, que no perjudica ni l'home ni el medi ambient», d'aquesta manera defineix Àngel Hevia el contingut dels projectes que formen la I Exposició d'arquitectura mediambiental que coordina a la seu de Mallorca del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Balears (COAB). La mostra, que des d'avui i fins el proper 8 de juny es pot visitar a Palma i que després itinerarà per les seus del COAB de les altres illes, suposa la cloenda de les Jornades d'Arquitectura Bioclimàtica que tingueren lloc el passat mes d'octubre.

L'anomenada arquitectura mediambiental és aquella que posa especial esment al clima, al confort tèrmic i lumínic, així com als recursos energètics emprats, és l'adequació d'una edificació al seu entorn natural. D'aquesta manera «i com que no es pot estalviar construint», segons explica Hevia, el que s'ha d'aconseguir és «una despesa menor i menys contaminacio a través de la utilització de determinats recusos i materials».

Hevia posa de manifest amb aquesta exposició que es vol «mostrar al ciutadà què és l'arquitectura mediambiental i fer nostres aquests projectes». En aquest sentit Luis Velasco, l'altre coordinador de la mostra, afirma que «fins ara aquest tipus d'arquitectura s'havia mitificat però la realitat és que es pot incorporar a qualsevol tipus d'arquitectura, sempre que es tengui en compte el medi ambient».