Sineu.
A la Setmana Santa de Sineu, la devoció cristiana s'agafa de la mà amb altres costums més terrenals i molt manco espirituals, com ara la gastronomia típica. La processó del Divendres Sant, que és la que té més anomenada, serveix com a reclam per a una vetlada en la qual els nombrosos cellers del poble s'omplen de gom a gom.
Tastar un bon plat de frit tot just passades les 12 de la nit i amb la quaresma tancada sembla que produeix un plaer especial. Divendres passat la processó s'encetà puntual, no com la seva antecessora del dia anterior, partint de l'església del convent. Les obres de la parròquia feren que un any més no es pogués emprar.
Malgrat tot, es planteja que en haver acabat les obres es continuï utilitzant el convent, ja que el recorregut i la partida són més còmodes. Des d'allà les 18 confraries del poble amb els corresponents passos, alguns dels quals són autèntiques relíquies històriques, enfilaren un recorregut que durà un parell d'hores.
El so dels tambors i la remor de la gentada que hi havia a les voreres del carrer marcaven el ritme de les diferents confraries. Un dels moments més esperats fou el pas per la plaça de l'Església, on s'havia arreplegat una gernació, entre veïns, forans i, sobretot, moltíssims d'estrangers ben provists de les seves càmeres.
Molts passaven pena que no es pogués transitar per la plaça com cada any a causa de les obres que s'hi fan, però finalment no hi hagué cap problema. Al pas per la parròquia s'afegiren a la comitiva les autoritats just després de la confraria de la Vera-Creu, la més antiga i que té l'honor de tancar la processó.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.