• ART
Exposició en record de Ritch Miller El centre cultural Cas Metge Rei de Santa Maria acollirà entre el 21 d'abril i l'1 de maig una exposició en record del pintor nord-americà Ritch Miller que estigué instal·lat des dels anys 60 al municipi. La mostra va ser presentada a l'ajuntament pel batle, Mateu Morro i pels comissaris de l'exposició, Maria Amengual i Joan Terrassa. L'exposició reuneix una trentena d'obres de totes les seves etapes creatives realitzades sobre tela i sobre paper, quasi desconegudes ja que pertanyen a veïns i coneguts del pintor. L'exposició s'acompanyarà amb l'edició d'un complet catàleg en què s'inclouran texts de Gabriel Janer Manila, Mateu Morro o Joan Carles Gomis entre d'altres i que comptarà amb fotografies inèdites de Miller cedides per la família per a l'ocasió. DdB.
Obres mestres de Giotto i de Masaccio
La basílica florentina de Santa Maria Novella recuperà ahir dues obres, el Crist crucificat de Giotto, i el fresc de La Trinitat de Masaccio, que tornen a la seva ubicació original després de tres anys de restauració. El batle de Florència Leonardo Domeneci i el poeta Mario Luzi foren els encarregats de restituir oficialment les dues peces que han marcat la història de l'art per la seva concepció de la figura humana i la perspectiva. AGÈNCIES.
• RECONEIXEMENTS
Doctors hornoris causa La Junta de Govern de la Universitat Politècnica de València ha acordat de manera unànime concedir el títol de doctors Honoris Causa a la premi Nobel de la Pau Rigoberta Menchú i a l'historiador i jesuïta Miquel Batllori. La proposta del nomenament de Menchú ha sorgit «en reconeixement a la seva tasca a favor dels drets humans». La de Batllori, ha estat presentada per la seva contribució a la rehabilitació científica dels Borja. EPR.
• LITERATURA
Primera novel·la
L'escriptor Salvador Sostres presentà ahir la seva primera novel·la, Lucía (Edhasa), que definí com «una història d'amor entre un pare i una filla» tenint en compte que «l'amor, quan és de veritat, significa patir». Lucía narra en to intimista i desencantat la relació que s'estableix entre una jove i el seu pare. L'editor Daniel Fernández assenyalà que Lucía s'inscriu en un gènere «estrany», ja que no és «ni un conte llarg ni una novel·la curta», sinó una obra «curta de llegir, però intensa d'emocions».EPR.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.