Munar i Barrientos amb Gil i Sampol vora el cartell de la Mostra. | J.T.

TW
0

L'activitat gastronòmica més important i popular de totes les que es realitzen a les Illes Balears arriba a la seva XVII edició, sota l'organització de l'Associació Empresarial de Restauració de Mallorca. Ahir, amb motiu de la proximitat de la convocatòria, es presentaren els detalls respecte de l'organització d'enguany i el cartell amb el qual s'anuncia l'esdeveniment, obra de l'artista Encarnación Barrientos. Vint-i-tres restaurants, quatre escoles de cuina, dues destil·leries, vuit cellers de vi, cinc pastisseries i tres empreses de torrefacció de cafè, entre molts altres col·laboradors, pararan taula a les gairebé setanta mil persones que està previst que passin pel recinte de Fires i Congressos de les Balears, on cerquen recrear-se el paladar amb noves receptes i els gusts més tradicionals de la gastronomia autòctona.

En aquesta edició els deu dies de festa culinària transcorreran de dimecres de la setmana que ve, dia 18, fins dia 27 d'abril. Per acollir la Mostra de Cuina Mallorquina s'ha habilitat la màxima capacitat del recinte firal del polígon de Llevant, fins a 3.000 metres quadrats, on mil persones assegudes i 200 de dretes poden menjar simultàniament. En el patrocini de la mostra hi prenen part l'Institut Balear de Turisme, el Consell de Mallorca, les conselleries de Turisme i Economia, l'Ajuntament de Palma i la Cambra de Comerç. Segons l'organització, gràcies al suport d'aquestes institucions enguany s'han pogut mantenir els preus: cinc-centes pessetes l'entrada i degustació i 350 pessetes els plats.

Respecte de l'any passat, els horaris tampoc no han patit modificacions. S'obre des de les 12.30 hores fins a les 16.00 hores o de les 19.00 hores a les 23.00 hores. Com a activitats complementàries a la mostra s'ha organitzat un cicle de conferències sobre productes balears a la sala d'exposicions del recinte firal. A totes elles hi haurà una degustació del producte sobre el qual se centra la xerrada per gentilesa de la Conselleria d'Agricultura i Pesca.

A la presentació hi foren presents la presidenta del Consell, Maria A. Munar; el conseller d'Economia, Pere Sampol, i el president de l'Associació Empresarial de Restauració, Antoni Gil. Munar destacà l'ajuda que ofereix aquesta mostra culinària al sector agroalimentari i ramader, en permanent crisi. Segons digué, avui dia, a més de qualitat, el sector ofereix disseny, un disseny en els envasos que demostra que la cosa ha canviat i la seva voluntat de competir. Pel que fa a Sampol, posà en relleu la important contribució d'aquest esdeveniment econòmic i cultural a l'hora de posar de moda els productes balears i l'efecte que ha tingut en el foment del consum d'aquests productes de la nostra terra.