TW
0

Els experts en fenòmens musicals apunten darrerament que a les Illes Balears es fan propostes musicals excepcionals. Aquest fet ha adquirit tal dimensió que les publicacions de CatalunyaRock, les revistes Enderrock i Folk, (de només uns mesos de vida aquesta última) dediquen les seves portades i diferents reportatges a «explicar tot allò que sona al Carib català», segons apuntà Lluís Garau en referència a l'arxipèleg ahir durant la presentació d'aquests números a Palma.

En el cas de la primera publicació, que ve acompanyada d'un compacte recopilatori que du per títol Rock & Folk de les Illes i en el qual participen fins a 25 grups i solistes de les Balears, la portadeta l'ocupa el grup Antònia Font, que acaba de publicar el seu segons compacte A Rússia. Però no es troben sols a la publicació, en la qual parlen àmpliament sobre la seva música, sinó que estan emparats per un reportatge que fa un repàs per totes les agrupacions, i acompanyats per una entrevista amb Ocults, que també acaben de treure al mercat un nou treball titulat Això va així.

En referència a la revista de més curta vida, Folc, aquesta s'atura a repassar amb deteniment la trajectòria i proposta musical que fa el grup Música Nostra des de fa 20 anys i que ha materialitzat en un treball en viu, En directe. La presentació d'aquesta constatació del boom de les Illes en el terreny de la música mitjançant la lletra impresa fou emmarcada per un concert a la Casa de Cultura a càrrec dels grups protagonistes de les revistes, Antònia Font i Música Nostra, Ximbomba Atòmica i Fora des Sembrat («el grup de la portada del mes d'agost», apuntà Garau).

Un concert que comptà amb el suport de Som Ràdio (que el retransmetrà en diferit) i que tot i començar amb la fredor després s'animà. A l'acte també hi assistí Joan Melià, director general de Política Lingüística, qui des del primer moment defensà aquest projecte ja que «la música és una via necessària de normalització lingüística», digué.