Piedad Solans és historiadora i crítica d'art. | PERE BOTA.

TW
0

El Seminari de Teoria de l'Art Actual, Espai, imatges i texts en l'art al Centre de Cultura de Sa Nostra, pretén, en paraules de Piedad Solans, la seva directora, «analitzar, reflexionar i abordar les diferents pràctiques artístiques i estètiques del món actual des de distintes mirades». D'aquesta manera, per a la realització del cicle s'ha convidat professionals de reconegut prestigi internacional de diferents àmbits, que abracen des de la filosofia, les arts plàstiques, el món editorial o el de la crítica.

Solans, historiadora i crítica d'art, posa de manifest que «el seminari abordarà problemes actuals, no de producció de l'obra, sinó de recepció i publicitació de l'obra un cop creada. D'aquesta manera s'analitzaran les estètiques de recepció, com arriba l'obra a l'espectador en una societat mediatitzada i tecnològica on l'art es constitueix en empresa comercial i desapareix la figura de l'artista bohemi per donar lloc a un creador que depèn de la potència dels mitjans que el promouen».

La directora del cicle creu que «assistim a una explosió mediàtica, espaciotemporal i tecnològica que transforma el mode de veure, percebre i comprendre l'art. Per això els conferenciants convidats a aquest seminari vénen des d'àmbits molt diferents a reflexionar sobre el fenomen artístic». D'aquesta manera es tractaran temes com «la relació ciència-art, el fenomen expositiu, la creativitat de l'obra, el context de producció de l'estètica de recepció, les formes d'exposar o interpretar l'obra d'art, el món de l'edició, escrita, de l'obra d'art, la nova conformació dels llocs urbans i espais arquitèctonics i la redefinició de les pràctiques artístiques en el nou segle».

Tant Solans com Magdalena Aguiló, subdirectora del Centre de Cultura, posen de manifest que «no es tracta d'un cicle de conferències, sinó un seminari obert al debat». El Seminari, que tindrà lloc a l'Aula A del Centre de Cultura de Sa Nostra des del 19 d'abril i fins el 31 de maig, està estructurada en set sessions de tres hores cada una. L'entrada a cada una de les conferències és gratuïta, però per obtenir un certificat d'assistència s'ha de formalitzar una inscripció de cinc mil pessetes.