TW
0

Les restes d'una església de l'època bizantina s'han descobert a la província de Marsa Matruh, a la costa mediterrània egípcia, segons informava el diari egipci Al Ajbar. Els vestigis de l'església es troben a l'oest de la ciutat de Matruh, capital de l'esmentada província i a més de 500 quilòmetres del Caire i a prop de la frontera amb Líbia. El temple està compost per una nau de 40 metres de llargària amb dos altar circulars, de 80 centímetres i un metre d'altària, realitzats amb pedra calissa, segon informava l'arqueòleg Osama Salam.

Salam explicà que en les excavacions s'ha trobar una columna de pedra calissa de 2'3 metres amb un capitell corinti i una pila baptismal en el centre, a més de tres llànties d'oli de ceràmica, molt comuns en les èpoques grega, romana i posterior en el nord d'Egipte. Una de les llànties duia gravada una creu; una altra un triangle i cors que representen la Santíssima Trinitat; i el tercer un soldat romà amb un carro de guerra que arrossega un cristià egipci fermat pels peus, com a símbol de la persecució que patiren, afegí Salam.

Per la seva banda, el director d'arqueologia de Matruh, Adel El Said Yusuf, afirmà que també s'han descobertes un conjunt de tombes de l'època bizantina, un esquelet humà i blocs que s'utilitzaven per construir aquestes sepultures. «Aquests descobriments confirmen l'existència de diverses esglésies al llarg de la costa mediterrània egípcia de l'oest, que daten de l'època bizantina», conclogué Said Yusuf. Els arqueòlegs destacaren la importància d'aquestes troballes per a posteriors investigacions.