Les imatges en les quals treballa l'equip de Eudald Guillamez estaven ennegrides per la pols.

TW
0

Una de les joies arquitectòniques de l'interior de la Seu, la sala capitular barroca, ha començat a ser restaurada sota la supervisió de l'expert andorrà, Eudald Guillamez. Els treballs han començat pel timpà que corona la porta d'accés a l'esmentat espai decorat amb l'escut de la Seu.

Les imatges en les quals treballa l'equip de Eudald Guillamez estaven ennegrides per la pols i el fum i la seva neteja es durà a terme a traves de pasta cel·lulosa impregnada en dissolvents orgànics, material que es retira a través d'aigua desmineralitzada.

L'objectiu és que desapareixin les sals solubles. Es tracta d'una restauració senzilla perquè l'estat del timpà és bo. «La pedra es troba en molt bon estat i en les imatges es pot veure la finesa dels trets» comentava Eudald Guillamez. La restauració de la contraportada del portal Major ja també va ser a càrrec d'aquest expert.

Segons va manifestar Pere Llabrés, responsable del patrimoni diocesà, aquestes escultures a les quals es refereix el restaurador són les que integren l'escut de la Seu i del capítol, que representen la Mare de Déu asseguda amb el Nin en braços, i que ocupen el nucli central del timpà.

La part superior està decorada amb abundant vegetació per constituir un conjut que Llabrés va definir com «barroquitzant» que es va anar construint al llarg del segle XVIII. Aquesta és la primera fase d'una restauració que inclourà també la volta de la sala capitular, un exemplar del barroc íntegrament decorat amb motius vegetals, una filigrana esculpida en la pedra.