Paleontòlegs peruans descobreixen fins a 500 ostres gegants als Andes

TW
0

Unes 500 ostres gegants fossilitzades, cadascuna de 300 quilograms de pes, que daten del període juràssic inferior "era mesozoica" foren descobertes per una expedició científica en plena serralada dels Andes al Perú, a quasi 4.000 metres d'altitud. Aquesta troballa, realitzada pel paleontòleg Arturo Vildózola Cuba, president de la Societat Andina de Paleontologia, reforça la teoria segons la qual fa 200 milions d'anys l'oceà Pacífic cobria els Andes.

Les peces tenen una mitjana de 3'5 metres de circumferència i formen un banc d'ostres fossilitzades, trobades a flor de terra, algunes de les quals estan incrustades entre murs de formacions rocoses a prop del poble Acostambo, a la regió central del Perú, a 3.750 metres sobre el nivell de la mar i a uns 360 km a l'est de Lima.

El rotatiu El comercio, que donà la notícia, destaca que allò més curiós del descobriment és que les ostres gegants estan a pocs metres d'una carretera, que mai no foren objecte d'atenció per part de ningú i que romangueren sense ser identificades durant més de 200 milions d'anys. Segons Vildózola, que ha demanat el suport de les autoritats i de la població, la troballa dels fòssils és de gran importància, perquè «es tracta d'un banc de Plagiostoma giganteum que pot facilitar la precisió de l'edat geològica estratigràfica dels altiplans centrals del Perú».