TW
0

Els homes a través d'una mona han fet un gran pas dins l'àmbit de la ciència que tindrà repercussions positives dins el camp de la medicina en general, i les malalties hereditàries en particular. Un descobriment que en paraules de la consellera d'Innovació i Energia, catedràtica de genètica de la UIB, Misericòrdia Ramon «és un fet molt important perquè és la primera vegada que un organisme superior, molt proper a l'home, admet un gen d'un altre organisme i el fa funcionar».

A la mona ANDi li han implantat un gen provinent d'una medusa, però les aplicacions que tindrà dins l'àmbit humà aquest avanç no serà exactament del mateix tipus. «No es faran persones transgèniques com els vegetals sinó que és un primer pas per a la teràpia gènica de les malalties hereditàries» explicà Ramon. Això vol dir que les malalties com el càncer o el parkinson no només seran tractades per no patir la simptomatologia sinó que serà possible la seva correcció en un futur.

No es tracta d'una porta oberta cap a la hibridació de les espècies però sí que assegura «que anirem més endavant, hem d'aconseguir corregir les malalties hereditàries». Un pas que té com a precedent fonamental la descodificació del genoma perquè «segurament, del gen que s'ha insertat es coneixia la seva seqüència. El genoma és com un diccionari, condició imprescindible per formar paraules o frases» apuntà la catedràtica.