TW
0

Xampany a París, focs d'artifici a Sydney, multitud a les platges de Río, gran festa europea a Berlín, neu a Madrid i a Nova York, el món sencer va celebrar l'inici del tercer mil·lenni sense que per això no cessàs la violència.

A Berlín, un milió de persones festejaren el pas al 2001 a mitjanit a la porta de Brandemburg, antic símbol de la divisió de Brelín pel mur erigit per la dictadura comunista. La nit fou amenitzada per un espectacle de so, llums i focs d'artifici batejat «Metamorfosi». A París, mig milió de persones acudiren a l'avinguda dels Camps Elisis per beure xampany, malgrat la pluja i el fred mentre que la torre Eiffel es va vestir de llums blaves per rebre el nou mil·lenni.

En el Vaticà, el papa Joan Pau II desitjà que «el nou mil·lenni dugués a totes les nacions, pau, justícia, fraternitat i prosperitat». A Nova York, el llegendari boxejador Mohamed Ali pitjà el botó que fa descendir durant un minut just abans de la mitjanit, la cèlebre bolla de vidre de Time Square, en el cor de Manhattan. A Copacabana, la més famosa platja de Río de Janeiro, el bon temps congregà dos milions i mig de persones que vibraren al so dels tambors de la macumba, un culte afrobrasileny.

En els hotels de Copacabana feia setmannes que no hi havia habitacins lliures. A Salvador de Bahía, els ciutadans reberen l'any nou cantant al ritme dels cèlebres artistes María Bethania i Gilberto Gil. A Sidney, més d'un milió de persones veren com el cel s'il·luminava com un caledoscopi gegant, creat amb més d'una tona de focs d'artifici. Les anècdotes com és lògic també tingueren lloc. Els granadins que es concentraren en la plaça de l'Ajuntament per acomiadar l'any prengueren els 12 raïms sense campanades ja que el rellotge del consistori no va sonar.

Al nord d'Itàlia, un grup de detinguts va aprofitar les celebracions per escapar-se de la pressó burlant la vigilància policíaca pero dos ja els tornaren a agafar.