Londres estudia la possibilitat que els pares biològics perdin l'anonimat

TW
0

El Govern britànic podria revisar l'actual legislació sobre donació d'esperma, òvuls o embrions, que obliga a l'anonimat dels donants, i permet a les persones nascudes gràcies a aquestes tècniques conèixer la identitat dels seus pares biològics, si bé els citats donants haurien de donar el seu consentiment per a això.

Segons una portaveu del Ministeri de Sanitat britànic, qualsevol canvi en aquesta legislació no tindria caràcter retroactiu, motiu pel qual els drets de les persones que van fer donacions en el passat no es veurien afectats.

Segons la legislació britànica sobre la Fertilització Humana i l'Embriologia, les persones de més de 18 anys, i els nens de 16 anys que s'hagin de casar, tenen el dret a saber únicament que els seus pares biològics van ser donants. Però actualment no hi ha cap nin nascut amb aquests mètodes que tengui aquesta edat, pel que les lleis actuals no tenen efecte pràctic.

Una de les opcions seria donar als interessats una informació «no identificable», com el color dels cabells o dels ulls dels donants. Una altra seria donar-los accés a l'historial mèdic, fins i tot si això suposàs la identificació dels pares biològics. L'opció més radical permetria als donants oferir un nom i una direcció, que seria dita al nin que ho demanàs. Encara no s'ha establert el límit d'edat en què els al·lots poden accedir a la informació.