Els aliments característics de l'època nadalenca com el marisc,
el peix o els fruits secs són els que provoquen més casos
d'al·lèrgia al llarg de tot l'any, segons informà ahir la Societat
Espanyola d'Al·lergologia i Immunologia Clínica (SEAIC).
La presidenta d'aquesta societat científica, Consuelo Martínez,
assenyala que s'ha d'anar molt alerta, en especial, amb els fruits
secs i fruites, ja que molts dolços nadalencs com els torrons o el
massapà tenen aquests ingredents, «per la qual cosa, abans de
menjar-los, s'han de llegir atentament les etiquetes». D'altra
banda, recorda a les persones que demostren sensibilitat cap el
làtex que aquest producte té una reactivitat creuada amb diversos
aliments propis d'aquestes dates, com les castanyes, el kiwi o el
plàtan.
Una altra de les al·lèrgies més freqüents del Nadal, apunten,
són les ocasionades per bijuteria i cosmètics. Així, pel que fa a
l'al·lèrgia als metalls, el níquel és el que major nombre
d'afectats ocasiona, sobretot entre les dones. Així mateix, el
làtex, un dels materials utilitzats en la fabricació de joguines,
pot causar reacció al·lèrgica, no només per contacte, sinó també
pel fet d'haver menjat aliments que hagin estat manipulats per
guants d'aquest material. El que convé és anar amb molta precaució
i bons aliments.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.