«Qui bé menja i bé beu, fa molt bé lo que deu». D'això no n'hi
ha cap tipus de dubte. La cultura gastronòmica està conquerint cada
dia més adeptes. Els professionals s'esmercen a oferir els
productes de primera qualitat i els mallorquins també tenen molt
per dir en aquest aspecte. Rafael García Santos acaba de publicar
la guia 2001 Lo mejor de la gastronomía, en què es recullen els
restaurants i els cuiners més ben valorats d'Espanya.
Des de Mallorca s'inclouen Ca's Puers, de Sóller; Tristán, de
Portals Nous; Béns d'Avall, de Sóller; Read's, de Santa Maria; i
Koldo Royo, de Palma. Dins l'apartat dedicat als millors productes
hi ha l'oli d'oliva verge extra Dauro d'Aubocassa, nascut en una
finca de Manacor, i des d'Eivissa, la sobrassada i el ventre farcit
Companatge. Productes que se situen en el cim nacional.
Dirigit per Roland Trette, Ca's Puers ha obtingut un 8 de
puntuació. Es manté que ha revolucionat la seva cuina cap a
conceptes avantguardistes prenent personalitat. Un altre notable
per a Gerhard Schwaiger, de Tristán, un restaurant en el qual
menjar-hi no només és un luxe sinó una delícia per al paladar.
Destaca una immensa cultura en cada una de les seves
construccions.
De Benito Vicens, de Béns d'Avall, es comenta les superbes
matèries primeres que empra i una alta cuina moderna mediterrània,
amb tocs mallorquins. Li dóna un 7'5 quant a qualificació. Un dels
restaurants més consolidats en el seu nivell és Read's, dirigit per
Marc Fosh, que aconsegueix també un 7'5. I per la seva banda, Koldo
Royo continua amb la trajectòria dels darrers anys, amb la seva
modernitat temperada i el classicisme evolucionat. La guia li
atorga un 7 de puntuació.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.