«Els vespres de la ciència» torna amb el desxiframent del genoma humà

El cicle de la Caixa farà una balanç dels avanços del segle i les perspectives de futur

TW
0

Ara que acaba el segle XX, cent anys de desenvolupament científic a velocitat de vertígen, la Fundació La Caixa dedica «Els vespres de la ciència» a comentar la troballa més rellevant, el genoma humà, fer un balanç i fer previsions de futur. Amb aquestes conferències que comencen avui, l'entitat vol oferir un espai que sigui «una tribuna oberta en què càpiguen els avanços que la ciència posa a l'abast en qualsevol moment», en paraules de Jaume Martorell i Cerdà, director de la Fundació.

Un cicle atípic pel nombre reduït d'intervencions espaiades en el temps i per l'enfocament divulgatiu que se li vol donar. Per iniciar «Els vespres de la ciència» avui es recuperarà el tema que durant la primavera ocupà molts espais informatius amb El projecte genoma humà i les seves derivacions. Una ponència que serà a càrrec del catedràtic de genètica Juan Ramón Lacadena. Un home que a més dels amplis coneixements del tema també té un profund coneixement del llenguatge de la comunicació. Així, posarà a l'abast de tothom què és exactament el genoma humà i quines són les conseqüències mèdiques i ètiques que el seu desxiframent ha ocasionat.

Les altres conferències es faran al novembre i al desembre. En primer lloc Com cent anys de ciència han canviat la vida qüotidiana, en què Félix Ares partint de tots els elements que ens envolten habitualment analitza com la ciència, en aquests anys, ha millorat el nostre nivell de vida. Mostrarà com darrere de cada cosa hi han grans projectes científics.