França, gran client a Espanya
França ha esdevingut per primera vegada el primer comprador de llibres editats a Espanya, per davant de Mèxic, segons les dades de comerç exterior del llibre difosos ahir per la Federació de Cambres del Llibre (Fedecali) a la Fira Liber 2000. Les exportacions a França, pràcticament insignificants fins el 1996, experimentaren un enlairament ell 1997 i 1998 gràcies a les vendes de llibres de Belles Arts i encara va ser més espectacular el passat any, amb el mateix tipus de llibres. El president de Liber, Josep Lluís Monreal, vaticinà que «en una dècada, el sector espanyol del llibre, que en l'actualitat mou un bilió de pessetes, estarà en condicions de poder atendre les necessitats d'un mercat editorial en llengua espanyola d'uns 700 parlants, en incorporar-s'hi els brasilers i els hispans d'Estats Units».EFE.
• ARQUITECTURA
Expressionisme rus
Una de les mostres més singulars i significatives de l'aquitectura expressionista russa dels darrers vint anys, la Casa Melnikov, obrí ahir el segon cicle del certamen «Arquitectures silenciosas» que organitza el Ministeri de Foment a les Arqueries dels Nous Ministeris. La Casa Melnikov és un inusual edifici cilíndirc construït per Konstantin Melnikov per a ell i la seva família a Moscou. Un exponent fonamental d'una obra marcada per una gran personalitat i per l'ús de cossos en voladís, eixos diagonals a l'espai i formes geomètriques poc habituals.EFE.
• EXPOSICIONS
Cleopatra torna a Roma
Cleopatra torna a Roma després de dos mil anys, en una completa mostra que rehabilita la figura de la darrera reina d'Egipte en separar mite i realitat en una de les dones més famoses de la història. L'exposició mostra una dona de refinada cultura i encant, però examina també l'hàbil paper polític que jugà la sobirana. Més de 350 peces arqueològiques integren la mostra «Cleopatra, reina d'Egipte», oberta ahir al Palau Ruspoli, que ha comptat amb la col·laboració del British Museum, els Museus Vaticans i el Miseu Egipci d'El Caire.EFE.
• PATRIMONI
La Porta de Bradenburg s'amaga
El símbol de l'agitada història de Berlín, la Porta de Bradenburg, desapareixerà davall d'un «llençol» durant un any i mig, el temps que se necessitarà per esborrar les empremtes que hi han deixat la història, la contaminació i les inclemències meteorològiques. El compte enrere per als turistes ansiosos de la imatge del monument és a punt d'acabar, ja que els primers bastiments es col·locaran avui.AGÈNCIES.
• INSTITUCIONS
Canal cultural de l'Institut Cervantes
El director de l'INstitut Cervantes, Fernando R. Lafuente, anuncià ahir a la Granja de San Ildefonso que aquesta institució estudia la possibilitat de crear en els propers anys a Espanya un canal de televisió digital de continguts culturals elaborats pel propi institut. Lafuente va fer aquestes declaracions abans de la reunió del Patronat de l'Institut que s'hi celebrà.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.