Misteri astronòmic a punt de resoldre

Troben noves pistes per explicar les altes temperatures de la corona solar

TW
0

Científics de la Nasa afirmen que fonts de gas molt calent que sobrevolen la superfície solar poden aportar noves pistes a un antic misteri astronòmic.

Noves observacions de grans dolls de gas, que pugen formant arcs a una velocitat de 482.800 km/h per sobre de la superfície solar, poden ajudar a resoldre les qüestions sobre què fa que la corona solar, aquest enorme halo volàtil, sigui immensament calenta.

En aquest punt els astrònoms comencen a saber d'on ve aquesta calentor tan intensa, però encara no sabem com funciona o quins són els seus efectes.

La corona és la part del Sol que ss pot veure durant un eclipsi total d'aquest astre. Els astrònoms han estudiat aquesta part perquè l'activitat que es produiex a la corona és la causant d'estralls als satèl·lits que des de l'espai serveixen la Terra.

La temperatura de la corona és devers mil vegades més calenta que no la superfície solar i aquest fet ha intrigat els astrònoms durant dècades.

Amb l'ajuda de les noves imatges dels arcs de la corona fetes pel robot de la TRACE, que gira al voltant de la Terra, els astrònoms creuen que el mecanisme que fa pujar les temperatures fins a milions de graus se situa relativament a prop de la superfície del Sol.