Els pares de dues siameses apel·len al tribunal per evitar que siguin separades

Si l'operació no es du a terme només tenen una esperança de vida de sis mesos

TW
0
MARTA ALTUNA. Londres. Els jutges del Tribunal d'Apel·lació britànic han demanat una segona opinió mèdica en un cas on s'enfronten a un complicat dilema que consisteix en si és correcte o no separar a dues siameses sense el consentiment dels seus pares, amb la qual cosa es faria prevaldre el dret a la vida d'una d'elles per sobre de la vida de l'altra.

Els pares de les dues nines es presentaren ahir al tribunal per apel·lar la decisió del jutge Johnson, que dia 25 d'agost assenyalà que les germanes havien de ser separades, malgrat els seus progenitors consideren que la natura ha de seguir el seu curs i «no s'ha d'anar contra la voluntat de Déu».

Un dels tres magistrats que composen el tribunal, el jutge Ward, assenyalà ahir que seria convenient escoltar una altra opinió dels experts en un cas tan complicat com aquest que comporta tants interrogants ètics i morals.

El doctor Splitz, especialitzat en aquest tipus d'intervencions, de les quals n'ha realitzat amb èxit 17, considera que si no s'operen moriran les dues, però, en canvi, si es separen, encara existeix el risc que la més forta no superi l'operació.

Jodie i Mary, les siameses, estan unides per l'abdomen i comparteixen el cor i els pulmons. Les germanes nasqueren dia 8 d'agost a Manchester i des d'leshores els seus pares, originaris de l'est d'Europa i amb unes grans conviccions religioses, estan tractant que la ciència no s'interposi en el futur de les petites, que moriran si no són separades.