Jornada Europea de la Cultura Jueva
La ciutat de Toledo acollí ahir, diumenge, diverses activitats emmarcades en la II Jornada Europea de la Cultura Jueva, que se celebra de manera conjunta en 16 països, i l'objectiu de la qual és donar a conèixer al gran públic el patrimoni històric i les tradicions del judaisme a Europa. Segons n'informa l'Ajuntament de Toledo, el programa va comprendre animacions organitzades per a l'ocasió al Museu Sefardita i, a través del Patronat Municipal de Turisme, s'organitzaren dues visites guiades pel call, a les 11.00 i a les 17.00 hores respectivament, prèvia inscripció en les oficines del Patronat. Així mateix, a les 20.00 hores, en el Centre Cultural San Marcos es va oferir concert a càrrec del grup Música Antigua, d'Eduardo Paniagua, que interpretà cançons sobre Sefarad, i en el qual recreà la música judeoespanyola. Aquest projecte es va iniciar en el Departament Francès de Bas-Rhin, situat al nord-oest de França, i s'estengué més tard per Alsàcia i la vall del Rhin. L'any passat l'experiència es va ampliar a Alemanya, Espanya, França, Itàlia i Suïssa, i assumí l'organització espanyola la Xarxa de Calls d'Espanya-Camins de Sefarad, en la qual està integrada la ciutat de Toledo. Així, enguany, la celebració es realitzarà en ciutats d'Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Romania, el Regne Unit, Eslovàquia i Suïssa. Per altra banda, la Jornada Europea de la Cultura Jueva ha estat seleccionada pel Consell d'Europa per a la seva campanya Europa, un patrimoni comú.
• PATRIMONI
Fons artístics del Consell de Menorca
El Consell de Menorca i els vuit ajuntaments de l'illa han decidit organitzar una exposició itinerant sobre els fons artístics de la primera institució política menorquina. Aquesta mostra, que es presentarà a tots els municipis de Menorca, s'iniciarà el pròxim 3 de novembre a Ferreries i acabarà el seu recorregut el març del 2001. Aquesta va ser una de les qüestions tractades en el transcurs de la reunió que va mantenir el conseller de Cultura, Josep Portella, amb els regidors dels ajuntaments de l'illa a Alaior, encara que hi excusaren la seva assistència els municipis des Migjorn Gran i es Mercadal. Durant la trobada, Portella explicà els objectius del programa Desembre clàssic, una nova iniciativa que promou l'actual equip de govern del Consell menorquí amb la intenció que es pugui celebrar anualment. El programa, que constarà de desset actuacions, inclou activitats en totes les poblacions de Menorca, i s'iniciarà el dissabte 2 de desembre. També informà Portella de la preparació d'un cicle de recitals poètics que organitza la Conselleria, basats en fragments de teatre clàssic, que es realitzarà durant els mesos d'octubre i novembre. Tots els regidors manifestaren l'interès a acollir els muntatges en les seves respectives poblacions. EFE.
• EXPOSICIONS
Art alemany i del nord d'Espanya
El Centre Gallec d'Art Contemporani (CGAC) inaugurarà el 22 de setembre les obres creatives del projecte Transfer, una iniciativa de la Secretaria de Cultura de l'estat alemany de Renània-Westfàlia, que té per objecte dinamitzar l'intercanvi cultural d'artistes de diferents nacionalitats. En aquesta edició es plantejarà la relació cultural entre artistes alemanys i del nord d'Espanya, en concret del País Basc, Astúries i Galícia. L'exposició consistirà en una col·laboració entre tres museus alemanys i tres d'espanyols (Centre Cultural Cajastur, d'Oviedo; Palau de Revillagigedo, de Gijón; i Sala d'Exposicions Rekalde, de Bilbao). Els directors d'aquests centres actuaran com a jurat per seleccionar 24 artistes joves, prèviament nomenats per una comissió de 60 experts d'ambdós països. EFE.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.