TW
0

«La litografia és una de les tècniques més directes que existeixen dins el món de les arts gràfiques. Saps que el dibuix que estàs creant sortirà amb total exactitud a diferència del gravat, en què es juga més amb la imaginació». Així definia Antonio Gayo l'art de la litografia, una de les variants del gravat que avui dia més ha evolucionat en el món de la indústria «com és el cas de l'off-set».

El gravador i litògraf Antonio Gayo, que fa feina en l'actualitat com a estampador i col·laborador de nombrosos artistes, és l'encarregat des del passat dilluns de dirigir als tallers de la Fundació Miró un curs de litografia, destinat a totes aquelles persones que desitgin treballar i conèixer la litografia artística, «el vessant menys conegut i menys emprat», segons assenyalà Gayo.

L'expert parlà amb Diari de Balears i assegurà que cada vegada és major l'interès per l'obra gràfica original i la litografia és «un dels diversos processos en els quals un artista pot desenvolupar el seu treball en el camp de la gràfica. Les possibilitats i característiques que aquest procés ens ofereix "afegí Gayo", són d'una extraordinària riquesa i diversitat».

Una quinzena d'inscrits s'aproximaran i descobriran durant dues setmanes els secrets d'aquesta antiga tècnica expressiva que, per conèixer a fons és necessari començar pel principi tot «desenvolupant els mètodes de dibuix i tractament de les pedres i planxes així com l'ús de tècniques poc freqüents com les fórmules subtractives, la inversió de la imatge, la utilització del paper report, fotocòpies, el tòner entre d'altres».