Manuscrit de Miquel Àngel Buonarroti
Un manuscrit del pintor i arquitecte italià Miquel Àngel Buonarroti (1474-1564) assolí ahir la xifra de 250.000 marcs (més de vint-i-dos milions de pessetes) en una subhasta celebrada a Berlín per la casa J. A. Stargardt. El document, en què l'artista italià confirma la compra de divises per al seu nebot, tenia un preu de sortida de 50.000 marcs, segons informaren portaveus de la casa de subhastes. En el revers del document el pintor renaixentista dibuixà així mateix un paisatge, imatge que sembla estar relacionada amb els seus plans per al reforçament de la ciutat de Pisa. A la mateixa licitació es va vendre una partitura del compositor Richard Strauss (1864-1949) per un valor de quasi vint milions de pessetes. La partitura de l'obra «Frühling» (Primavera) tenia un preu de sortida també molt inferior a la xifra assolida.EFE.
• Literatura
La besada de la terra
La Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem continua amb la seva programació per a la temporada estival. Si ahir es realitzà una vetlada per presentar l'edició de la Poesia completa de Josep Maria Llompart, el centre de Can Sabater serà avui l'escenari on Joan Manresa portarà l'espectacle La besada de la terra, integrat per músiques i poesia àrab. La representació tindrà lloc al pati del casal, a partir de les deu del vespre. DdB.
• Exposicions
Recorregut per l'art decoratiu del XX
Més de dos-cents objectes "mobles, vidre, ceràmica, joieria i peces tèxtils" configuren l'exposició «Arts decoratives del segle XX: Aspectes originals», propietat del Museu de Arts Decoratives de Montreal i que arribà a Espanya de mans de l'organització de la Fundació Pedro Barrié de la Maza. Inaugurada ahir i oberta al públic fins el 30 de setembre, la mostra inclou objectes artístics modernistes i postmodernistes en els quals el disseny juga un important paper. Es tracta d'una exposició rigorosa i inèdita a Espanya, on es troben joies de René Lalique, mobles de Frank Gehry i dissenys tèxtils d'Emilio Pucci, al costat de ceràmiques de Pablo Picasso, entre d'altres peces.EFE.
Imatges i poesia per recrear el món maia
Fotografies, dibuixos, música i poemes s'uneixen per retre homenatge al món maia a la mostra «Flor de foc», on la fotògrafa Marga Clark i el poeta i escriptor Valentí Gómez i Oliver mostren un seguit de treballs realitzats entorn a aquesta civilització. A la mostra, inaugurada ahir a la Sala Juana Mordó i exhibida amb anterioritat a Barcelona, l'antic món Maia, les seves runes i tradicions, és elaborat a través d'un viatge líric de dotze jornades basades en els elements més significatius de la seva cosmologia, com el cel, el sol, la pluja, les pedres o el blat de moro.EFE.
• Publicacions
Despulla la identitat dels pseudònims
Més de 3.500 escriptors que ocultaren la seva identitat sota pseudònims han quedat a descobert en un curiós diccionari publicat per la mexicana María del Carmen Ruiz. El «Diccionario de seudónimos, anagramas, iniciales y otros alias» desemmascara més de 3.500 autors mexicans i estrangers des del segle XIX fins a l'actualitat que s'amagaren rere més de 7.000 noms falsos. Entre els autors desemmascarats al diccionari destaquen els mexicans Carlos Fuentes, Carlos Monsiváis, Vicente Riva Palacio o el padrí del Nobel de Literatura Octavio Paz.EFE.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.