Recuperats vuit volums de Molière
Funcionaris del Cos Nacional de Policia han recuperat vuit volums de la primera edició de les Obres completes de teatre de Molière, escrites en idioma original del 1627, que varen ser robades al domicili del propietari, ubicat en una cèntrica zona de Granada, segons informaren ahir fonts de l'esmentat cos. L'operació va culminar el passat dia 15 després d'una investigació que va permetre la recuperació d'aquesta important obra literària, que va ser robada del seu domicili i posteriorment venuda a un altre ciutadà. Segons les mateixes fonts, l'actuació policíaca va haver de realitzar-se amb rapidesa davant del risc de perdre el rastre amb vendes successives o perquè sortís de la ciutat. Així mateix, el propietari de l'obra de Molière va poder recuperar amb aquesta operació policíaca quatre toms de la Fisiologia del cavaller Richeran, escrits a principis del segle passat i que també havien estat robats de la biblioteca, encara que en aquest cas el propietari no n'havia advertit l'absència.EPR.
• ARQUITECTURA
Exposició de l'escola madrilenya
Una exposició, organitzada pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), mostra des d'avui l'arquitectura de l'escola madrilenya. La mostra, Reciclant Madrid. Àbalos & Herreros, s'acosta a l'obra recent, tant teòrica com pràctica, i el material inèdit dels arquitectes madrilenys Iñaki Àbalos i Juan Herreros.L'obra d'aquests dos arquitectes serà la protagonista de la mostra, que és la primera que es realitza al voltant del tema Arquitectura a Ibèria». La proposta del COAC és conèixer i reconèixer el discurs que es genera al voltant de l'escola madrilenya. Segons l'organització, aquests dos arquitectes són els que «plantegen una postura més arriscada i compromesa» pel fet que s'han convertit «en els representants més polèmics de la jove generació de professionals establerts a Madrid».EPR.
• EXPOSICIONS
Les imatges femenines de la prehistòria
La reina Sofia inaugurà ahir al migdia al Saló del Tinell de Barcelona l'exposició Deesses. Imatges femenines del Mediterrani de la prehistòria al món romà, amb peces de fins a 35.000 anys d'antiguitat i que es podran contemplar fins el 5 de novembre. La reina va estar acompanyada pel batle de Barcelona, Joan Clos; el conseller de Cultura de la Generalitat, Jordi Vilajoana; el regidor de Cultura de l'Ajuntament, Ferran Mascarell; el director de l'Institut de Cultura de Barcelona, Jordi Martí; el director del Museu d'Història de la Ciutat, Antoni Nicolau, organitzador de la mostra, i el seu comissari, Pedro Azara, qui va guiar la reina per la exposició i va mostrar les 129 peces de què es compon. Entre les peces exposades destaquen quatre Venus d'entre 20.000 i 35.000 anys d'antiguitat. Aquestes Venus de Grimaldi, a Ligúria (Itàlia), de tres centímetres d'alçada, estan guardades durant tot l'any en una caixa forta i el públic només pot admirar-ne una reproducció al museu de Saint Germain-en-Laye.EPR.
• ART
Carmen Cervera, a la Reial Acadèmia
La baronessa Thyssen, Carmen Cervera, ingressà ahir en la Reial Acadèmia de les Belles Arts de Cadis com a acadèmica corresponent a Madrid en un acte duit a terme en el saló regi de la Diputació gaditana, amb què es clausurà l'actual curs acadèmic d'aquesta institució. La baronessa té una col·lecció particular de gairebé 600 obres d'art i fou distingida el 1998 amb la gran Creu d'Isabel la Catòlica, màxima distinció civil que es concedeix a Espanya, per la cessió de la col·lecció Thyssen de pintura a l'Estat. Cervera afirmà que se sentia «agraïda» per l'ingrés i assegurà que «aquest dia quedarà sempre en el meu cor».EFE.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.